Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

08/01/2014

Current Affairs Malayalam December 2013 - 2

Current Affairs Malayalam December 2013 for PSC | Malayalam Current Affairs December 2013 for PSC | Malayalam Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Malayalam Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz December 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams |
--------------------------------------------------------
നിയമനങ്ങൾ  
--------------------------------------------------------
1. പുതിയ ചിലി പ്രസിഡന്റ് ആരാണ് ?
Answer :- മിഷേൽ ബാഷ് ലെറ്റ് 

2. ജർമനിയുടെ ആദ്യ വനിതാ പ്രതിരോധ മന്ത്രി ആരാണ്?
Answer :- അംഗല മെർക്കൽ 

3. പുതിയ പാക്ക് വിദേശകാര്യ സെക്രട്ടറിയായി നിയമിതനായത് ആര്?
Answer :- ഐസാസ് ചൗധരി

4. ഉത്തരകൊറിയയിൽ അധികാര ശ്രേണിയിൽ രണ്ടാമനായിരുന്ന വ്യക്തി ?
Answer :- ചാങ് സോങ് (വധശിക്ഷ നടപ്പിലാക്കി)

5. മുഖ്യ വിവരാവകാശ കമ്മീഷണറായി നിയമിതയായ രണ്ടാമത്തെ വനിത ?
Answer :- സുഷമ സിംഗ് (ആദ്യ വനിത ദീപക് സന്ധുവാണ് , തുടർച്ചയായി രണ്ടു വനിതകൾ ഈ സ്ഥാനത്ത് വരുന്നു )

6. ഇന്ത്യയുടെ സംയുക്ത സേനാ മേധാവി ആര്?

Answer :- ജനറൽ ബിക്രം സിംഗ് (കരസേനാ മേധാവി)

7. പുതിയ വ്യോമസേനാ മേധാവി ആര്?
Answer :- അരൂപ് റാഹ 

8. അതിർത്തി രക്ഷാ സേനയുടെ പുതിയ ഡയറക്ടർ ജനറൽ ആര് ?
Answer :-  ദേവേന്ദ്ര കുമാർ

9. കേന്ദ്ര വ്യവസായ സുരക്ഷാ സേനയുടെ  പുതിയ ഡയറക്ടർ ജനറൽ ആര് ?
Answer :-  അരവിന്ദ് രഞ്ജിത്ത് 

10. പുതിയ ഇൻകംടാക്സ് ഡയറക്ടർ ജനറൽ(അന്വേഷണം) ആയി നിയമിതനായത് ആര്?
Answer :-  പി.ആർ.രവികുമാർ 

11. സർദാർ വല്ലഭായി പട്ടേൽ നാഷണൽ പോലീസ് അക്കാദമിയുടെ ആദ്യ വനിതാ മേധാവി ?
Answer :-  അരുണ ബഹുഗുണ 

12.ഇന്ത്യയിലെ പുതിയ പാക്ക് ഹൈ ക്കമീഷണർ ആര് ?
Answer :-  അബ്ദുൽ ബാസിത് 

13. ദേശിയ ഹരിത ട്രിബ്യുണൽ അംഗമായി ചുമതലയേറ്റ വ്യക്തി?
Answer :-  ജസ്റ്റിസ് എം.ശശിധരൻ നമ്പ്യാർ 

14. പുതിയ കേന്ദ്ര വ്യോമസേന സെക്രട്ടറി ആര് ?
Answer :-  അശോക്‌ ലവാസ

15. പുതിയ ജയിൽ ഡി.ജി.പി ആര്?
Answer :-  ടി.പി.സെൻകുമാർ  

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here