Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

24/01/2014

PSC Malayalam Questions and Answers - 011

നന്നായി പഠിക്കാം | പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | സാധാരണ ചോദിക്കാറുള്ള പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കാറുള്ള ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കുന്ന പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ |
--------------------------------------------------------
1. ഇന്ത്യയുടെ വ്യാവസായിക തലസ്ഥാനം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer  :- മുംബൈ 

2. വ്യവസായ പദ്ധതി എന്നറിയപ്പെട്ട പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി ഏത് ?
Answer  :- രണ്ടാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി

3. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ഇരുമ്പ്-ഉരുക്ക് വ്യവസായ ശാല സ്ഥാപിച്ചത് എവിടെ?
Answer  :- ജംഷഡ്പൂർ

4. Community Development Program നടപ്പിലാക്കിയത്‌ എത്രാമത്തെ പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി കാലത്താണ്?
Answer  :- ഒന്നാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

5. Integrated Rural Development Programe (IRDP), Training Rural Youth for Self-Employment (TRYSEM) എന്നീ പദ്ധതികൾ നടപ്പിലാക്കിയത്  എത്രാമത്തെ പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി കാലത്താണ്?
Answer  :- ആറാം  പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

6. റാവു - മൻമോഹൻ പദ്ധതി എത്രാമത്തെ പഞ്ചവത്സര പദ്ധതിയാണ് ?
Answer  :- എട്ടാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

7. ജനകീയ ആസുത്രണം നടപ്പിലാക്കിയ പദ്ധതി ?
Answer  :- ഒൻപതാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

8. മനുഷ്യവികസനവും  പുത്തൻ സാമ്പത്തിക നയവും നടപ്പിലാക്കിയ പദ്ധതി?
Answer  :- എട്ടാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

9. കേരളവികസന പദ്ധതി എന്നറിയപ്പെടുന്ന പദ്ധതി ?
Answer  :- പത്താം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി 

10. പന്ത്രണ്ടാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതിയുടെ കാലാവധി എന്നുമുതൽ എന്നുവരെ?
Answer  :- 2012 - 2017 


Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here