Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

08/04/2014

PSC Malayalam Questions and Answers - 042

PSC Malayalam Questions and Answers  | നന്നായി പഠിക്കാം | പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | സാധാരണ ചോദിക്കാറുള്ള പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കാറുള്ള ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കുന്ന പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | LDC Malayalam Questions | PSC Malayalam QuestionsExpected Malayalam GK QuestionsPSC Previous QuestionsPSC Malayalam GK Questions
--------------------------------------------------------
നികുതി
---------------------------------------------------------
1. ലോകത്തിൽ ആദ്യമായി നികുതി ഏർപ്പെടുത്തിയ രാജ്യം?
Answer :-  ഈജിപ്ത് 
2. കേന്ദ്ര സർക്കാറിന്റെ പ്രധാന വരുമാന മാർഗം ഏതു നികുതിയാണ്?
Answer :-  Excise നികുതി 
3. സംസ്ഥാന സർക്കാറിന്റെ പ്രധാന നികുതി ഏതാണ്?
Answer :-  വില്പന നികുതി 
4. തദ്ദേശ സ്വയംഭരണ സ്ഥാപനങ്ങളുടെ പ്രധാന നികുതികൾ ഏതെല്ലാം?
Answer :-  കെട്ടിട നികുതി, തൊഴിൽ നികുതി, വിനോദ നികുതി 
5. നികുതിയെക്കുറിച്ച്  പ്രതിപാദിക്കുന്ന ഭരണഘടനാ വകുപ്പ് ഏത്?
Answer :-  വകുപ്പ് 265
6. ലോകത്തിൽ ആദ്യമായി മൂല്യവർധിത നികുതി (Value Added Tax) ഏർപ്പെടുത്തിയ രാജ്യം?
Answer :-  France 
7. ഇന്ത്യയിൽ മൂല്യവർധിത നികുതി (Value Added Tax) നടപ്പിൽ വന്ന വർഷം ?
Answer :-  2005 ഏപ്രിൽ 1 മുതൽ 
8. അന്തരീക്ഷത്തിലേക്ക് Carbon di oxide പുറം തള്ളുന്ന വ്യവസായ സ്ഥാപനങ്ങൾക്ക് നല്കുന്ന നികുതി?
Answer :-  Carbon Tax 
9. Carbon Tax ഏർപ്പെടുത്തിയ ആദ്യ രാജ്യം?
Answer :-  ന്യുസിലണ്ട്
10. ഇന്ത്യയിൽ Income Tax നിയമം നിലവിൽ വന്നത് എന്ന്?
Answer :-  1962 ഏപ്രിൽ 1   


Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here