Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

20/07/2014

പോലീസ് ലോകരാജ്യങ്ങളിൽ - 2

 | നന്നായി പഠിക്കാം | Last Grade Servent Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servant Questions | പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | Kerala PSC Last Grade Servant Selected Questions | സാധാരണ ചോദിക്കാറുള്ള പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കാറുള്ള ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കുന്ന പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | LDC Malayalam Questions | PSC Malayalam QuestionsExpected Malayalam GK QuestionsPSC Previous QuestionsPSC Malayalam GK Questions | പോലീസ് പരീക്ഷാ ചോദ്യങ്ങൾ  | അധ്യാപക പരീക്ഷാ ചോദ്യങ്ങൾ
--------------------------------------------------------
PSC Malayalam Questions and Answers - 103
--------------------------------------------------------
1. ഇസ്രായേലിൽ 1951-ൽ രൂപം കൊണ്ട ചാര സംഘടനയാണ് ?
Answer :- മൊസാദ് (Mossad)
2. മൊസാദിന്റെ ആസ്ഥാനം എവിടെയാണ്?
Answer :- ടെൽ അവീവ് നഗരം 
3. ബ്രിട്ടനിലെ രഹസ്യ പോലീസിന്റെ പേര്?
Answer :- എം.ഐ - 5 (Ministry of Information 5 )
4. ബ്രിട്ടനിലെ ആഭ്യന്തര രഹസ്യപ്പോലീസ് ഏത്?
Answer :- എം.ഐ - 6 (Ministry of Information 6 )
5. ഫ്രാൻസിലെ രഹസ്യപ്പോലീസ് ഏതാണ്?
Answer :- Dieuxeme 
6. ഫ്രാൻസിലെ മിലിട്ടറി പോലീസ് ഏത് പേരിലാണ് അറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- Gandarmerie Nationale 
7. പാക്കിസ്ഥാന്റെ ചാര സംഘടന ഏതാണ്?
Answer :- ഐ.എസ്.ഐ (Inter Services Intelligence )
8. ക്യുബയിലെ രഹസ്യപ്പോലീസ് ഏതാണ്?
Answer :- Soretto 
9. മുൻ സോവിയറ്റ് യൂണിയന്റെ രഹസ്യാന്വേഷണ ഏജൻസി ഏതായിരുന്നു?
Answer :- കെ.ജി.ബി (Komiktet Gosudarrstvennoy Bezopasnosti )
10. കമ്മ്യുണിസ്റ്റ് റുമാനിയിലെ രഹസ്യ പോലീസ് ഏതായിരുന്നു?
Answer :- Securitate 
11. ജർമനിയിലെ ഹിറ്റ്‌ലറുടെ രഹസ്യ പോലീസ് ഏതായിരുന്നു?
Answer :- ഗസ്റ്റപ്പൊ (Geheime Staastpolizei എന്നതിന്റെ ചുരുക്കപ്പേരായിരുന്നു Gestepo)
12. ഇറ്റലിയിലെ ബെനിറ്റോ മുസ്സോളിനിയുടെ രഹസ്യ പോലീസ് ആയിരുന്നു?
Answer :- OVRA (Opera Vigilanza Repressione Antifascimo / Organisation for Vigilance Against Anti-Facist Activity) 
12.  
-------------------------
Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here