Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

29/06/2015

Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions and Answers - 185

PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | കേരള പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | 
----------------
1. അന്തർദേശീയ യോഗദിനം എന്നാണ്?
ANSWER :- ജൂണ്‍ 21

2. ജൂണ്‍ 21 അന്തർദേശീയ യോഗാദിനം ആചരിക്കാൻ United Nations General Assembly  തീരുമാനിച്ചത് എന്നാണ്?
ANSWER :- 2014 ഡിസംബർ 11

3. യോഗയുടെ ജന്മദേശം?
ANSWER :- ഭാരതം

4. World Yoga ഡേ-യോട് അനുബന്ധിച്ച് ധനവകുപ്പ് പുറത്തിറക്കിയ നാണയങ്ങളുടെ മൂല്യം എത്രയാണ്?
ANSWER :- 10,100 രൂപ നാണയങ്ങൾ
5. യോഗയുടെ ചുമതലയുള്ള കേന്ദ്ര മന്ത്രി?
ANSWER :- ശ്രീപാദ് നായിക് (ആയുഷ് വകുപ്പ്) as on June 28

6. യോഗയുടെ പിതാവ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
ANSWER :- പതഞ്ജലി (150 BC)

7. യോഗസുത്ര എന്ന പുസ്തകം രചിച്ചത് ആരാണ്?
ANSWER :- പതഞ്ജലി

8. യോഗയെക്കുറിച്ച് പരാമർശമുള്ള വേദം?
ANSWER :- ഋഗ്വേദം

9. യോഗ പരിശീലകനെ യോഗി എന്ന് വിളിക്കുന്നു. യോഗ പരിശീലകയെ വിളിക്കുന്നത്‌ എങ്ങനെ?
ANSWER :- യോഗിനി

10. യോഗഗുരു ബാബാ രാംദേവിന്റെ യഥാർത്ഥ പേര് ഏന്താണ്?
ANSWER :- രാമകൃഷ്ണ യാദവ്
11. എത്ര രാജ്യങ്ങൾ World Yoga Day -യിൽ പങ്കാളിയായി?
ANSWER :- 191

12. ഡൽഹിയിലെ രാജ്പഥിൽ നടന്ന യോഗാഭ്യാസത്തിന്  ആരാണ് നേതൃത്വം നല്കിയത് ?
ANSWER :- നരേന്ദ്രമോഡി

13. June 21-ലോക യോഗദിനമാക്കാനുള്ള ഇന്ത്യൻ നിർദേശത്തെ United Nations General Assembly യിൽ എത്ര രാജ്യങ്ങളുടെ പിന്തുണ ലഭിച്ചു?
ANSWER :- 177

14. പതഞ്ജലി യോഗപീഠ് സ്ഥാപകൻ ആരാണ്?
ANSWER :- ബാബാ രാം ദേവ്

15. ഇന്ത്യയിൽ യോഗദിനാചരണത്തിന് മുഖ്യ വേദിയായ സ്ഥലം?
ANSWER :- രാജ്പഥ് ,New Delhi

16. June 21-ന് UN ആസ്ഥാനത്ത് നടക്കുന്ന ലോക യോഗദിനാചരണത്തിൽ ഭാരതത്തെ പ്രതിനിധീകരിച്ചു പങ്കെടുത്തത് ആരാണ്?
ANSWER :- സുഷമ സ്വരാജ്
-------------------------
Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here