Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

22/09/2015

Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions and Answers - 233

PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | കേരള പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
 ----------------
451. ശാസ്ത്രീയമായി മുയൽ വളർത്തുന്ന രീതിക്ക് പറയുന്ന പേര് എന്താണ്?
Answer :- കൂണികൾച്ചർ
452. ഭോപ്പാൽ ദുരന്തം നടന്ന വർഷം ഏതാണ്?
Answer :- 1984 ഡിസംബർ 3

453. ഐവാൻഹൊ രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- വാൾട്ടർ സ്കോട്ട്

454. ചൈന ഇന്ത്യയെ ആക്രമിച്ച വർഷം ?
Answer :- 1962

455. മാക്ബത്ത് രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- വില്യം ഷേക്സ്പിയർ

456. G-8 സംഘടന രൂപം കൊണ്ട വർഷം ?
Answer :- 1985

457. 1985-ൽ ഗ്രീൻപീസ് (Greenpeace) ന്റെ Rainbow Warrior എന്ന കപ്പലിനെ തകർത്ത രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :- ഫ്രാൻസ് (France)

458. ഇന്ത്യൻ നാഷണൽ കോണ്‍ഗ്രസ്‌ (Indian National Congress) ഏത് വർഷം നടന്ന തിരഞ്ഞെടുപ്പിലാണ് ഏറ്റവും കൂടുതൽ സീറ്റുകൾ നേടിയത്?
Answer :- 1984 (415/ 542)

459. തിരുവനന്തപുരം ദൂരദർശൻ (Doordarshan) കേന്ദ്രം മലയാളം പരിപാടികൾ സംപ്രേക്ഷണം ആരംഭിച്ച വർഷം ?
Answer :- 1985

460. ഗോവസൂരി  പ്രയോഗം (smallpox vaccine) കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- എഡ്വേർഡ് ജെന്നർ (Edward Jenner)

No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here