Advertise Here

Books 4 U

Welcome

Welcome to PSC Malayalam Questions and Answers Site. This site is related with Kerala PSC Helper.Com You can get General Knowledge Questions in Malayalam from this site. You can Comment/inform me whether the information given here is wrong. I can check and Correct whether it is Wrong. Kuduthal Arivu Kuiduthal Markku that is the slogan of this site. Thanks for Your Visit

Translate

Archive

Days Old

Powered by Blogger.

24/11/2015

Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions and Answers - 255

PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | കേരള പി.എസ്.സി മലയാളം ചോദ്യങ്ങൾ | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
 ----------------

621. ഏറ്റവും വലിയ തടാകം ?


Answer:-കാസ്പിയാൻ കടൽ [Caspian Sea]

622. ചൈനയുടെ ദുഃഖം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer:-ഹൊയാങ്ഹോ [Yellow River or Huang He]

623. ഏത് രാജ്യത്തെ ലിപിയായിരുന്നു ഹീറോഗ്ലിഫിക്സ്‌ [Hyroglifics]?

Answer:-ഈജിപ്ത് [Egypt]

624. ആദ്യമായി ഹൈഡ്രജൻ ബോംബ്‌ [Hydrogen bomb or H-bomb] ഉണ്ടാക്കിയത്?

Answer:-എഡ്വേർഡ് ടെല്ലർ [Edward Teller]

625. ബൈഫോക്കൽ ലെൻസ്‌ [Bifocals Lens]കണ്ടുപിടിച്ചത്?

Answer:-ബെഞ്ചമിൻ ഫ്രാങ്ക്ളിൻ [Benjamin Franklin]

626. പാക് കടലിടുക്ക് [Palk Strait] ഏതെല്ലാം രാജ്യങ്ങൾക്കിടയിലാണ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്?

Answer:-ഇന്ത്യ-ശ്രീലങ്ക [ Tamil Nadu state of India and the Mannar district of the Northern Province of the island nation of Sri Lanka]

627. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ഡൽറ്റ ?

Answer:-സുന്ദർബൻസ് [Sundarbans]

628. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ദീപ സമൂഹം?

Answer:-ഇന്തോനേഷ്യ [Indonesia]

629. പാട്രിസ് ലുമുംബ [ Patrice Lumumba] ആരാണ്?

Answer:-കോംഗോയുടെ സ്വാതന്ത്ര്യസമര നായകൻ [Congolese independence leader]

630. ശക വർഷത്തിലെ ആദ്യത്തെ മാസം?

Answer:-ചൈത്രം 

631. ഇന്തോനേഷ്യയുടെ നാണയം?

Answer:-റുപ്പിയ 

632. ഇന്ത്യൻ കറൻസി ദശാംശ സംവിധാനത്തിലേയ്ക്ക് മാറിയ വർഷം ?

Answer:-1957 

633. പാടല നഗരം (Pink City) എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer:-ജയ്പൂർ [Jaipur]

634. സഞ്ജയൻ എന്ന തൂലികാനാമത്തിൽ അറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer:-എം.രാമുണ്ണി നായർ 

635. അന്താരാഷ്‌ട്ര നീതിന്യായ കോടതിയുടെ [International Court of Justice] ആസ്ഥാനം?

Answer:-ഹേഗ് [Hague, Netherlands]

636. ബംഗാളിൻറെ ദുഃഖം എന്നറിയപ്പെടുന്ന നദി?

Answer:-ദാമോദർ [Damodar River]

637. രണ്ടാം ലോകമഹായുദ്ധം [World War II] അവസാനിച്ച തിയതി?


Answer:-1945 September 2 

638. പിയറി ക്യുറി[ Pierre Curie ]ക്കൊപ്പം റേഡിയം [Radium] കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?

Answer:-മേരി ക്യുറി [Marie Curie]

639. ഇരുണ്ട ഭൂഖണ്ഡം [The Dark Continent] എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer:-ആഫ്രിക്ക [Africa ]

640. പ്ലാസി യുദ്ധം [Battle of Plassey] നടന്ന വർഷം ?

Answer:-1757 



No comments:

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

Advertise Here