Kerala PSC Malayalam GK Questions and Answers - 42

Kerala PSC Malayalam General Knowledge Note for SSLC Qualification Examination Like LGS, LDC etc...

411. ന്യായദർശനം രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ഗൗതമൻ

412. യോഗദർശനം രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- പതഞ്‌ജലി

413. സാംഖ്യദർശനം രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- കപിലൻ

414. വൈശേഷിക ദർശനം രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- കണാദനൻ

415. പുരാതന ആറ്റം സിദ്ധാന്തത്തിന്റെ ഉപജ്ഞാതാവ് ആരാണ്?
Answer :- കണാദൻ

416. ഇണ ചേർന്നാൽ കാമുകനെ തിന്നുന്ന ജീവി?
Answer :- ചിലന്തി

417. അംജദ് അലി ഖാൻ ഏത് മേഖലയിൽ ആണ് പ്രസിദ്ധൻ?
Answer :- സരോദ്

418. സിത്താറിന്റെ കമ്പികൾ എത്രയെണ്ണം?
Answer :- 6

419. സാരംഗിന്റെ കമ്പികളുടെ എണ്ണം?
Answer :- 40

420. ആർട്ടിക്കിൾ 40 എന്തുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?
Answer :- പഞ്ചായത്തിനെ സംബന്ധിച്ചു

Kerala PSC Malayalam GK Questions | Kerala PSC Malayalam GK | Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions Answers | Kerala PSC Malayalam General Knowledge Previous Questions Answers | KPSC Malayalam GK and Answers |Kerala PSC Malayalam GK and Questions | Kerala PSC Malayalam GK Questions From Renaissance in Kerala | Kerala PSC Malayalam Renaissance in Kerala Questions |Renaissance in Kerala Malayalam Questions | Renaissance in Kerala MAlayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam GK Questions From Geography | Fact About Kerala Malayalam Questions |Kerala PSC Fact about Kerala Malayalam Questions | Kerala PSC Fact About Kerala Questions | Kerala PSC Fact About Kerala GK Questions | PSC LDC Malayalam Questions | LDC Malayalam Question | Kerala PSC LDC Malayalam PSC Questions | Kerala PSC LDC Malayalam GK Questions | KPSC LDC Malayalam General Knowledge Questions | Kerala PSC LDC Malayalam GenKno Questions PSC LGS Malayalam Questions | LGS Malayalam Question | Kerala PSC LGS Malayalam PSC Questions | Kerala PSC LGS Malayalam GK Questions | KPSC LGS Malayalam General Knowledge Questions |

Previous
Next Post »